arpa şehriye pilavı nasıl yapılır


Arpa şehriyenin doğrudan kullanılarak çorbası, pilavı ve salatası yapılır. Ve, bazı yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Bütün pilavlar iki yöntemden biri ile pişirilir. Pilav hazırlarken malzeme ya kavrulur, ya da haşlanır. Arpa şehriye ile pilav yaparken bu yöntemlerden biri aynen uygulanır. Yemeğin lezzetini artıran bir çok sebeplerden biri de, yemekte kullanılan yağdır. Tereyağı, tartışmasız kullanıldığı yemeklerin lezzetini artırır. Fakat, alev üzerinde çok çabuk yanıcıdır. Tereyağı ile yapılan yemeklerde; malzemeleri kavurmanız gerektiğinde, yağın yanmasını önlemek için birazcık sıvıyağ katkısı yapılır. Bu önlemi unutmamamız işimizi fazlasıyle kolaylaştırır. Sultan, kimi zaman şehriye pilavını ufak tefek değişiklerle yapmış olsa bile, çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir buçuk bardak arpa şehriye
  • bir domates
  • bir kaşık tereyağ
  • iki kaşık zeytinyağ
  • üç bardak sıcak su
  • tuz

Yapılması
  1. domatesi soyun ve küp doğrayın
  2. yağ içinde şehriyeyi esmerleşinceye kadar kavurun
  3. ardından domatesi katın, kavurun
  4. üzerine 3 bardak sıcak su ve tuzu katın
  5. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  6. ağır ateşte şehriyeler suyunu çekinceye kadar pişirin.
  7. 15 dakika dinlendirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan