4 Ekim 2010

on 1 comment

arpa şehriye pilavı nasıl yapılır

Arpa şehriyenin doğrudan kullanılarak çorbası, pilavı ve salatası yapılır. Ve, bazı yemeklerin hazırlanmasında katkı malzeme olarak kullanılır. Bütün pilavlar iki yöntemden biri ile pişirilir. Pilav hazırlarken malzeme ya kavrulur, ya da haşlanır. Arpa şehriye ile pilav yaparken bu yöntemlerden biri aynen uygulanır. Yemeğin lezzetini artıran bir çok sebeplerden biri de, yemekte kullanılan yağdır. Tereyağı, tartışmasız kullanıldığı yemeklerin lezzetini artırır. Fakat, alev üzerinde çok çabuk yanıcıdır. Tereyağı ile yapılan yemeklerde; malzemeleri kavurmanız gerektiğinde, yağın yanmasını önlemek için birazcık sıvıyağ katkısı yapılır. Bu önlemi unutmamamız işimizi fazlasıyle kolaylaştırır. Sultan, kimi zaman şehriye pilavını ufak tefek değişiklerle yapmış olsa bile, çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir buçuk bardak arpa şehriye
bir domates
bir kaşık tereyağ
iki kaşık zeytinyağ
üç bardak sıcak su
tuz

Yapılması
domatesi soyun ve küp doğrayın
yağ içinde şehriyeyi esmerleşinceye kadar kavurun
ardından domatesi katın, kavurun
üzerine 3 bardak sıcak su ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte şehriyeler suyunu çekinceye kadar pişirin.
15 dakika dinlendirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

1 yorum:

  1. sevgili sultan ellerine sağlık çok severek yediğim bir tat..
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil