tavuk sulu bulgur pilavı, yufka üzerinde
Tavuk sulu bulgur pilavı, yufka üzerinde: Ne zaman bütün tavuk haşlasam, vazgeçilmezim tavuk sulu bulgur pilavı yaparım. O gün işim fazlasıyle yüklüdür; hamur yoğurur, yufka bazlama açarım. Bazen olur işin kolayına kaçarım, hazır lavaş ekmeklerde aynı işi görür. Sonuçta pilavı yufka üzerine döküp yemekse, neden olmasın. Ve koyu çırpılmış soğuk ayran eşliğinde ne güzel olur tavuk sulu pilav, bu konu yazılmaz yaşanır. Elbette yufka bazlama üzerine dökülmüş pilavında bir yeme yöntemi var. Sokum yapmasını bileceksin, ya da bilmiyorsan öğreneceksin. Özellikle bu pilavı birazcık sulu bırakmak gerekir, üzerine döküldüğü yufkaları ıslatsın diye, işin sırrı bu. Sultan bu alışkanlığını hiç terk etmeyecek belli, her daim tavuk sulu bulgur pilavını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- iki bardak pilavlık bulgur
- iki kaşık tereyağ
- bir kaşık salça
- beş bardak tavuk suyu
- tuz
Yapılması
- bulguru yıkayın ve süzün
- yağı eritin, salçayı katın kavurun
- üzerine bulguru ilave edin ve karıştırın
- ardından tavuk suyunu ve tuzu katın karıştırın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin
- ve gönlünüzce servis edin.
Sultan