bütün tavuk tencerede nasıl haşlanır?


Bütün tavuk tencerede nasıl haşlanır? Tavuk, mutfaklarımızda geniş kullanım alanına sahiptir. Bütün olarak haşlanır ya da fırında kızartılır. Ayrıca parçalara ayrılarak her bir bölümünden yemeği, çorbası, ızgarası, şişi, tavası yapılır. Özellikle yeni kesilmiş tavuk etinin göğüsünden tavukgöğsü tatlısı yapılır. Bir de tavuk ciğeri, yüreği ve taşlığının kullanıldığını unutmamak gerekir. Bu organların kavurması, ızgarası ve yemeği yapılır. Tavuk bütün veya parça olarak tencerede, ya da düdüklü tencerede haşlanabilir. Tarifim tavuğun haşlanması ile ilgilidir. Hangi yöntemle tavuğu haşlarsanız haşlayın, haşlamadan önce mutlaka tavuğu bol sıcak su içerisinde bir kaç dakika tuttuktan sonra haşlayın. Bir de tavuk haşlarken tavuğu doğrudan soğuk su içerisine koyarsanız tavuğun suyu, kaynayan su içerisine koyarsanız tavuğun kendisi daha lezzetli olur. Sultan, tavuğunu daha çok düdüklü tencerede haşlasa da, arada bir tencerede bu tarifle haşlar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir tavuk
  • su
  • tuz

Yapılması
  1. tavuğu temizleyin, yıkayın ve süzün
  2. tencereye yeterli miktar su koyun, kaynamya yakın ısıtın
  3. bu su içine tavuğu koyun bir kaç dakika tutun
  4. tavuğu çıkarın ve koyu renkli suyu dökün,
  5. tavuğu tekrar yıkayın ve bir tencereye alın
  6. üzerine suyunu ve tuzunu koyun, kapağı kapatın
  7. tavuk pişinceye kadar ağır ateşte tavuğu haşlayın
  8. çıkarın, soğutun ve servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır