orman kebabı nasıl yapılır

Nefis bir yemek orman kebabı. Özellikle dana kuşbaşı ile yapılanı kendimce daha bir lezzetli. Kuzu eti yemeklerde kullanıldığında daha çabuk pişer ve de hazırlanması zahmetsiz. Dana eti ise, kuzu etine göre daha geç pişer. Yemekte kullanılmadan önce ön bir işlemden geçer, pişirmek gibi. O nedenle, yemek hazırlarken süre yetmezliği göz önüne alınırsa kuzu eti tercih edilebilir. Sultan kafası estiğinde orman kebabını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • bir soğan
  • iki domates
  • yarım kaşık salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • bir bardak taze iç bezelye
  • iki diş sarımsak
  • iki patates
  • iki havuç
  • karabiber, kimyon, kekik
  • tuz

Yapılması
  1. domatesi soyun kuşbaşı doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
  2. patatesi küp, havuçu halka ya da küp, sarımsakları iri doğrayın
  3. iç bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın
  4. yağ içinde eti, bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
  5. üzerine soğanı katın kavurun, sarımsak ve havuçu katın kavurun
  6. ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun,
  7. haşlanmış bezelyeyi ve patatesi katın karıştırın
  8. üzerine 3 bardak sıcak su, karabiber, kimyon, kekik ve tuz'u katın
  9. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  10. ağır ateşte bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan