1 bardak ıslama kuru fasulye yemeği, tarifi


1 bardak ıslama kuru fasulye yemeği, tarifi: Bir çok çeşiti bulunan karu fasulye mutfaklarımızda tek başına kullanılarak çorbası, etli ve etsiz yemeği, piyazı, pilakisi, yahnisi, salatası, ezmesi, böreği ve tatlısı yapılır. Bazı yemek çeşitlerinde katkı malzeme olarak kullanılır ve çok çeşitli yemeğe eşlik eder. Kuru fasulye tencere, güveç ve düdüklü tencerede pişirilir. Güveç kullanılarak kuru fasulye yemeği ocak üzerinde pişirilsede, en güzeli fırında pişirmektir.

Kuru fasulye tereyağı ile yapılırsa lezzetine doyum olmaz. Çoğu zaman fasulye pişirirken miktar olarak iki su bardağı ölçüsü alınır. Bu ölçü ile pişen kuru fasulye altı porsiyondur. Bu tarifimde etsiz hazırladığım kuru fasulyenin ölçüsünü bir su bardağı olarak aldım. Bu bir yerde üç nüfuslu ailelere kıyağım olsun istedim. Her çeşit fasulyeyi kullansamda, çoğu zaman dermason cinsi fasulyeyi tercih ederim. Sultan, bu tariftede dermason fasulye kullandı. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak kuru fasulye
  • bir orta boy soğan
  • yarım kaşık salça
  • bir kaşık tereyağ
  • bir kaşık zeytinyağ
  • dört bardak su
  • tuz

Yapılması
  1. fasulyeyi bir gece boyu akşamdan ıslatın ve sabah süzün
  2. ardından üzerine su ilave edin ve yarı pişmiş halde haşlayın
  3. soğanı yemeklik doğrayın ve yağ içinde kavurun
  4. üzerine salçayı katın kavurun
  5. ardından haşlanmış fasulyeyi ve 4 bardak sıcak suyu ilave edin,
  6. karıştırın ve kapağı kapatın
  7. ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  8. yemeğin tuzunu karar hale getirin ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kuşbaşı kuzu etli sac kavurması

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır