taze barbunya nasıl pişirilir



Bakliyat türü yemekler sofralarımızın her daim baş tacıdır. Hele içlerinde biri var ki, tacın tek taş pırlantasıdır. Kimden söz ediyoruz, elbette taze iç barbunya fasulyesinden. Derin dondurucuda şimdiden yerini alan, gıda stoklarım arasındadır. 500 gramlık ölçekte poşetler, doğrudan dondurucuya koyarım. Çünkü seviyorum ve tarifim ben gibi barbunya sevenler için hazırlandı. Sultan, her zaman zeytinyağlı barbunya pilakisini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo iç barbunya fasulye
  • bir çay bardağı sızma zeytinyağı
  • bir soğan
  • bir havuç
  • bir patates
  • iki diş sarımsak
  • yarım kaşık salça
  • bir çay kaşığı toz şeker
  • maydanoz, tuz

Yapılması
  1. fasulyeyi ağır ateşte 25 dakika haşlayın, süzün
  2. havuç ve patatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı bütün bırakın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine havuç ve bütün sarımsağı katın kavurun
  4. ardından salçayı katın, kavurun
  5. üzerine fasulye, patates, 4 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı şekeri katın, karıştırın
  6. kapağı kapayın, ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  7. ve yemeğin tuzunu karar hale getirin, kıyılmış maydanozu serpin
  8. soğuk veya sıcak, limonla servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan