taze barbunya nasıl pişirilir

1 Temmuz 2010


Bakliyat türü yemekler sofralarımızın her daim baş tacıdır. Hele içlerinde biri var ki, tacın tek taş pırlantasıdır. Kimden söz ediyoruz, elbette taze iç barbunya fasulyesinden. Derin dondurucuda şimdiden yerini alan, gıda stoklarım arasındadır. 500 gramlık ölçekte poşetler, doğrudan dondurucuya koyarım. Çünkü seviyorum ve tarifim ben gibi barbunya sevenler için hazırlandı. Sultan, her zaman zeytinyağlı barbunya pilakisini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo iç barbunya fasulye
bir çay bardağı sızma zeytinyağı
bir soğan
bir havuç
bir patates
iki diş sarımsak
yarım kaşık salça
bir çay kaşığı toz şeker
maydanoz, tuz

Yapılması
fasulyeyi ağır ateşte 25 dakika haşlayın, süzün
havuç ve patatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı bütün bırakın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine havuç ve bütün sarımsağı katın kavurun
ardından salçayı katın, kavurun
üzerine fasulye, patates, 4 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı şekeri katın, karıştırın
kapağı kapayın, ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
ve yemeğin tuzunu karar hale getirin, kıyılmış maydanozu serpin
soğuk veya sıcak, limonla servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



0 yorum:

Yorum Gönder