domatesli zeytinyağlı taze bamya tarifi
Domatesli zeytinyağlı taze bamya tarifi, nasıl yapılır? Yine, mutfaklarımızda onlarca çeşit yemeği hazırlanan sebzelerden biri de bamya. Kurutulmuşu ayrı, tazesi ayrı olmak üzere tek başına kullanılarak etli etsiz yemekleri, çorbası, cacığı, salatası, tencere yemekleri, fırın yemekleri yapılır. Bir de diğer malzemeler katılarak katılan malzemenin adını alarak sayısız çeşitte yemeği yapılır. Bu malzemeler balıktan tavuğa ve hatta bakliyata kadar uzanır. Bu kadar bol çeşit yemeği yapılan bamyanın kurutulmuşunu daha çok sever olsam da, mevsiminde taze bamyanın yemeğinede hayır demem. Sultan; taze bamya yemeğini çoğunlukla bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.
Neler Lazım
- yarım kilo taze bamya
- altı kaşık zeytinyağı
- bir tane kuru soğan
- bir iri domates
- üç bardak sıcak su
- yarım limon
- tuz
Yapılması
- bamyaların sap kısımlarını külah şeklinde kesin
- domatesi soyun ve kuşbaşı doğrayın
- soğanı yemeklik doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
- ardından bamya, sıcak su, yarım limon suyu ve tuzu katın, karıştırın
- tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
- ağır ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin, servis edin.
Sultan