taze bamya yemeği nasıl yapılır

6 Temmuz 2010


Yine, mutfaklarımızda onlarca çeşit yemeği hazırlanan sebzelerden biri de bamya. Kurutulmuşu ayrı, tazesi ayrı olmak üzere tek başına kullanılarak etli etsiz yemekleri, çorbası, cacığı, salatası, tencere yemekleri, fırın yemekleri yapılır. Bir de diğer malzemeler katılarak katılan malzemenin adını alarak sayısız çeşitte yemeği yapılır. Bu malzemeler balıktan tavuğa ve hatta bakliyata kadar uzanır. Bu kadar bol çeşit yemeği yapılan bamyanın kurutulmuşunu daha çok sever olsam da, mevsiminde taze bamyanın yemeğinede hayır demem. Sultan; taze bamya yemeğini çoğunlukla bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
yarım kilo taze bamya
altı kaşık zeytinyağ
bir soğan
iki domates
üç bardak sıcak su
yarım limon
tuz

Yapılması
bamyaların sap kısımlarını külah şeklinde kesin
domatesi soyun ve kuşbaşı doğrayın
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
ardından 3 bardak sıcak su, yarım limon suyu ve tuzu katın, karıştırın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



0 yorum:

Yorum Gönder