semizotu salatası nasıl yapılır

Hazırlaması en kolay ve sağlık açısından çok değerli iki besin kaynağının buluşturulması ile yapılan salata, semizotu salatası. Semizotu salatası yaparken, yapraklarına bıçak vurulmasını doğru bulmuyorum. Belki doğru bir davranışım, ya da batıl bir inancım. O yüzden, semizotu dallarının en üst körpe yapraklaını yaklaşık 2 cm. uzunlukta tek tek koparır salata yapmak için kullanırım. Demetten arta kalan semizotunu ise, yemeğini yapmakta kullanırım. Ayrıca, tarifimde salata üzerine sızma zeytinyağını tavsiye etsem de, kendim bu salata da yağ veya herhangi bir sos kullanmam. Sultan; yoğurtlu semizotu salatasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir demet semizotu
  • iki bardak yoğurt
  • iki diş sarımsak
  • tuz

Yapılması
  1. semizotu dallarının en üst yapraklarını 2 cm. uzunlukta koparın
  2. ve su dolu bir kap içerisine alın, dinlendirin
  3. bol su ile yıkayın ve süzgeçe alın dinlendirin
  4. az tuz ile sarımsağı ezin
  5. üzerine yoğurt ilave edin ve karıştırın
  6. tuzunu ayarlayın
  7. semizotu ile yoğurtu karıştırın
  8. dilerseniz sızma zeytinyağı ile servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan