kuşbaşı kuzu etli sac kavurması


Kuşbaşı kuzu etli sac kavurması tarifi: Sac kavurması fazlaca uğraşı gerektirmez. Gerekli malzemelerle birlikte bir kavurma sacının olması yetiyor. Kavurma sacının tedariki oldukça kolay, pazarlar dahil her türlü mutfak eşyası satıcılarında bulunabilir. Ocak üzerinde kullanılan kavurma sacının emayesine, teflon kaplanmışına, paslanmaz çelik ve alüminyum malzemelerden üretilmişine piyasada fazlasıyle rastlayabilirsiniz. Kavurma saclarının hepsi de aynı işi görüyor olsa da, olması gereken kavurma sacı metal olanıdır. Metalin de çabuk paslanıyor olmasından dolayı, tercih paslanmaz kavurma saclarından yana oluyor. Sultan; arada bir yaz mevsiminde yaptığı sac kavurmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
  • bir soğan
  • iki domates
  • iki sivri biber
  • iki kaşık sıvı yağ
  • karabiber, pul biber, kekik
  • tuz
Yapılması
  1. soğanı yarım ay, biberi halka, domatesi küp doğrayın
  2. kavurma sacı içine yağı ve eti koyun, etin rengi dönünceye kadar kavurun
  3. üzerine soğanı katın kavurun, biberi katın kavurun
  4. ardından domatesi katın, karıştırın
  5. orta ateşte domatesin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
  6. kavurma üzerine kekik, pul biber ve tuz katın karıştırın ve servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Bu blogdaki popüler yayınlar

kelle paça çorbası, terbiyeli nasıl yapılır

terbiyeli dana işkembe çorbası tarifi

kestane kabağı tatlısı nasıl yapılır