patlıcan salatası nasıl yapılır

Köz üzerinde patlıcanların közlenmesi ile yapılan salatanın lezzeti bir başka güzel. Bazen denk düşerse, patlıcanları doğal ortamında közleyebiliyorum. Bu kendim için bir şans oluyor, talih kuşu gibi bir şey ve her zaman rast gelmiyor. Konu yazılmayacak boyutta uzun ve derin, tabaktaki görüntüye bakın derim. Diğer zamanlarda patlıcanları ya közmatik üzerinde, ya da doğrudan ocak üzerinde közlerim. Tabiki bu yöntemlerle közlenmiş patlıcanlarda köz kokusunu almak mümkün olmaz. Olsun, yine de patlıcan salatamdan vazgeçmem. Sultan; patlıcan salatasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • üç patlıcan
  • bir soğan
  • iki diş sarımsak
  • üç kaşık zeytinyağ
  • maydanoz, yarım limon, tuz

Yapılması
  1. patlıcanları közleyin, soyun, kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. maydanozu kıyın, sarımsağı ezin
  4. sos'un hazırlanması
  5. limon suyu, sarımsak, zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı tuz'u karıştırın
  6. bir kap içine patlıcan, soğan ve maydanozu koyun, karıştırın
  7. üzerine sosu dökün ve karıştırın
  8. tuzunu ayarlayın, gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan