etli biber dolması nasıl yapılır



Bütün dolmalar ufak tefek ayrıntılarıyle beraber aynı yöntemle yapılır. Şikayeti olmayan dolma hazırlamak için, bir iki inceliğe dikkat etmek gerekir. Dolma içini bastırarak tıkış tıkış doldurursanız dolma içiniz lapa olur. Ayrıca, tencereye fazla su ilavesi ile birlikte dolmanızı yüksek ısı da pişirirseniz aynı sonla karşılaşırsınız. Bir de etli dolma harcını hazırlarken en son pirinçi ilave etmeniz gerekir. Eğer pirinçi diğer malzemeler ile birlikte yoğurursanız pirinçler kırılacaktır. O yüzden, iç harçınızı hazırlayın en son pirinçi ilave edin ve karıştırın. Etli dolmanızı güzel kıyma ile yaparsanız, sevilmeyen o yağ kokusunu almayacaksınız, fazla söze hacet yok. Sultan; sebzelerin mevsiminde yaptığı etli biber dolmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • onbeş dolmalık biber
  • 200 gram kıyma
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • iki soğan
  • üç domates
  • bir bardak pirinç
  • bir kaşık salça
  • karbiber, kuru nane, tuz
  • maydanoz

Yapılması
  1. biberlerin sap kısmını kesin, çekirdeklerini çıkarın
  2. domatesi soyun küp doğrayın, soğanı yemeklik doğrayın
  3. iç harçın hazırlanması
  4. kap içine soğan, zeytinyağ, domates, domates salçası, karabiber,
  5. nane, maydanoz, tuzu koyun ve yoğurun
  6. tuzunu ayarlayın ve pirinci katın karıştırın
  7. iç harçı biberlere fazla bastırmadan,
  8. ağız kısmında boşluk bırakarak doldurun.
  9. tencereye dizin ve üzerlerine birer dilim domatesi
  10. kapak olarak kapatın
  11. 2 bardak sıcak su içine, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı salça koyun karıştırın
  12. tencereye dökün ve dolmaların üzerine iki kaşık zeytinyağı gezdirin
  13. kapağı kapatın ağır ateşte 50 dakika pişirin ve servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan