yarma çorbası nasıl yapılır

Çoğu kimse aşurelik buğday ve yarma'yı ayırt edemez. Çoğunlukla bu iki ürün birbirleriyle karıştırılır. Yarma, sert buğday çeşitinin kaynatılarak kurutulduktan sonra belirli tekniklerle dövülerek kabuğunun ayrılmasıyla elde edilen bir üründür. Aşurelik buğday ise, yarma gibi işlem görmez. Yarma'ya verilen diğer bir isim ise dövmedir. Yarma'nın dört çeşit çorbasını yaparım. Bu tarifte olduğu gibi nohutlusunu, yeşil mercimeklisini, sade yarmalısını, mercimek ve nohutlusunu yaparım. Sultan, nohutlu yarma çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bardak yarma
  • bir bardak haşlanmış nohut
  • bir kaşık tereyağ
  • bir buçuk bardak yoğurt
  • bir yumurta
  • bir kaşık un
  • kuru nane, tuz

Yapılması
  1. dövme'yi geceden ıslatın, sabah süzün
  2. nohutu yumuşayıncaya kadar haşlayın
  3. terbiyesinin hazırlanması
  4. kase içinde yumurta, yoğurt ve un'u çırpın
  5. tencere içine 7 bardak su ve dövme'yi koyun, yumuşayıncaya kadar kaynatın
  6. tencereden bir kepçe su alın, terbiye'ye karıştırın
  7. terbiye'yi tencereye dökün, karıştırın ve çorbayı 5 dakika daha kaynatın
  8. tuzunu ayarlayın
  9. tereyağ eritin, 1 kaşık kuru naneyi katın, kavurun
  10. ve çorbanın üzerine gezdirin, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan