yarma çorbası nasıl yapılır

24 Haziran 2010

Çoğu kimse aşurelik buğday ve yarma'yı ayırt edemez. Çoğunlukla bu iki ürün birbirleriyle karıştırılır. Yarma, sert buğday çeşitinin kaynatılarak kurutulduktan sonra belirli tekniklerle dövülerek kabuğunun ayrılmasıyla elde edilen bir üründür. Aşurelik buğday ise, yarma gibi işlem görmez. Yarma'ya verilen diğer bir isim ise dövmedir. Yarma'nın dört çeşit çorbasını yaparım. Bu tarifte olduğu gibi nohutlusunu, yeşil mercimeklisini, sade yarmalısını, mercimek ve nohutlusunu yaparım. Sultan, nohutlu yarma çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir bardak yarma
bir bardak haşlanmış nohut
bir kaşık tereyağ
bir buçuk bardak yoğurt
bir yumurta
bir kaşık un
kuru nane, tuz

Yapılması
dövme'yi geceden ıslatın, sabah süzün
nohutu yumuşayıncaya kadar haşlayın
terbiyesinin hazırlanması
kase içinde yumurta, yoğurt ve un'u çırpın
tencere içine 7 bardak su ve dövme'yi koyun, yumuşayıncaya kadar kaynatın
tencereden bir kepçe su alın, terbiye'ye karıştırın
terbiye'yi tencereye dökün, karıştırın ve çorbayı 5 dakika daha kaynatın
tuzunu ayarlayın
tereyağ eritin, 1 kaşık kuru naneyi katın, kavurun
ve çorbanın üzerine gezdirin, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



0 yorum:

Yorum Gönder