taze fasulye nasıl pişirilir


Sebzeler arasında en fazla, çeşitli yemeği yapılan bir sebze de taze fasulyedir. Taze fasulye yemeğini düdüklü tencerede, ya da normal tencerede yaparım. Fasulye geç pişen bir sebze olduğu için; normal tencerede fasulye yaparken, mutlaka yemeğin üzerine porselen bir tabak kapatırım. Bu kapak fasulye üzerinde ısıyı tutar ve fasulyenin helva gibi yumuşacık pişmesini sağlar. Domatesin olgun olmasına ve çekirdek yuvalarının yeşil olmamasına dikkat ederim. Eğer domatesin çekirdek yuvaları yeşil renk ise, mutlaka su altına tutar çekirdekleri çıkartırım. Sebebi ise, yeşil renkli çekirdek yuvası yemeğimi ekşitir. Ekşi yemeği herkes gibi ben de sevmem. Bu tarif, zeytinyağlı sıradan taze fasulye tarifidir. Sultan, zeytinyağlı taze fasulye yemeğini çoğu zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo taze fasulye
  • bir iri soğan
  • iki orta boy domates
  • bir çay bardağı zeytinyağ
  • bir çay kaşığı toz şeker
  • tuz

Yapılması
  1. yağ içinde soğanı kavurun
  2. ardından domatesi katın kavurun
  3. fasulyeleri katın karıştırın
  4. tencere kapağını kapatın
  5. 10 dakika fasulyeler kendi suyu ile pişsin
  6. kapağı açın
  7. 2 bardak sıcak su, toz şeker, tuzu katın
  8. tuzunu ayarlayın
  9. üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın
  10. tencere kapağını kapatın
  11. fasulyeler yumuşayıncaya kadar
  12. ağır ateşte pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan