yoğurtlu yumurtalı taze fasulye kavurması


Çevremdeki insanlar bilir, çeşit olarak fazla sayıda yemek yaparım. O kadar güzel yemekler arasında, hangi yemekleri sevdiğim sorulduğunda verdiğim cevap karşımdaki kişiyi hayrete düşürür. Önce sözlerime pek inanır görünmez, sonra bir kaç şahit bulur sözlerimin doğruluğuna dair, daha fazla hayrete düşer. Örneğin; sevdiğim yemeklerden bir tanesi de taze fasulye kavurması. Tarifim dışında, başka bir fasulye kavurmasına dönüpte göz ucu ile dahi bakmam. Elbette, bu yemek taze yumurta, Trabzon tereyağı ve taze yoğurt ile yapılması gerekir. Ve ayrıca, fasulyeler yumurta ile karıştırılırken azami hassasiyet gösterilmeli ki, fasulyeler cam macunu olmasın. Kim sevmez bu özellikte fasulye kavurmasını. İşte Sultan, yoğurtlu, yumurtalı, taze fasulye kavurmasını her zaman bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo taze fasulye
  • bir kaşık tereyağ
  • dört yumurta
  • sarımsak, yoğurt, tuz

Yapılması
  1. fasulyeleri ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
  2. sarımsaklı yoğurtu hazırlayın
  3. fasulyeleri buhar sepetinde ya da, tencere de
  4. yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün
  5. tereyağını eritin, köpürmeye başlayınca
  6. üzerine yumurtaları kırın, karıştırarak pişirin
  7. ardından, fasulyeleri katın ve karıştırın
  8. tuzunu ayarlayın
  9. sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan