tavuk ciğeri nasıl pişirilir

Tavuk ciğeri doğrudan kavurularak ya da yemeği yapılarak pişirilir. Her iki şekilde de pişirilen tavuk ciğeri güzel olur. Çoğu zaman tavuk ciğeri yaparken, sac üzerinde veya teflon tava içerisinde kavurmayı tercih ederim, hafif bir yemek olur. Ciğeri doğrudan kavururken sadece tava iç yüzeyini yağlarım. Ciğeri kavurduktan sonra sadece tuz serperim, başkaca bir malzeme katmam. Bu tarifim, tavuk ciğer sote ile ilgilidir. Sultan tavuk ciğeri sote'yi bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • yarım kilo tavuk ciğeri
  • bir orta boy Soğan
  • iki orta boy domates
  • iki sivri biber
  • yarım çaybardağı zeytinyağı
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz

Yapılması
  1. yağ içinde soğanı kavur
  2. ardından biberleri kavur
  3. ardından domatesleri kavur
  4. ciğeri, karabiberi, kimyonu, tuzu kat
  5. ara sıra karıştırarak
  6. orta ateşte ciğerleri pişir
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan