semizotu yemeği nasıl yapılır


Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi sevenlerin sebzesi, semizotu. Mayhoş tadı ile çorbası, salatası, etli ve etsiz yemeği, kavurması ve haşlamasıyle sofralarımızda hep yeri vardır. Tadı mayhoşta olsa, ekşi bir sebze. Çoğuları gibi ben de ekşiliğini fazla bulurum. Bu nedenle; semizotunu doğradıktan sonra, bol su içerisinde 2 Dakika haşlar ve süzerim. El ile sıktıktan sonra, 2 Su bardağı su kullanarak pişirrim. Hatta ev halkı, bu yöntemimle pişirdiğim semizotu yemeğini daha çok sever. Tarifim normal semizotu pişirmek için hazırlanmıştır. Sultan, etsiz semizotu yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir bağ semizotu
  • bir soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • bir kaşık pirinç
  • yarım kaşık salça
  • karabiber, tuz

Yapılması
  1. semizotunu ayıklayın, yıkayın ve doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, salçayı katın kavurun
  4. ardından semizotunu ve pirinçi katın karıştırın
  5. üzerine 1 çay bardağı sıcak su, karabiber ve tuz'u katın
  6. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  7. ağır ateşte, semizotu yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan