pazı nasıl pişirilir

29 Haziran 2010


Pazı yaprakları ve sapları, birbirinden ayrı olarak yemek hazırlamada kullanılır. Pazı'nın etli ve etsiz yemekleri, sarması, çorbası, böreği, gözlemesi, kavurması, salatası ve turşusu yapılır. Pazı ile yapılan yemeklerin çoğu, yoğurt ile tüketilebilir. Sultan, ara sıra yaptığı pirinçli pazı yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
iki demet pazı
bir soğan
çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağ
1.5 kaşık pirinç
yarım kaşık salça
karabiber, tuz

Yapılması
pazıları yıkayın, saplarını kesin,
yapraklarını doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine salçayı katın kavurun
ardından bir su bardağı sıcak su, pazıyı,
karabiber ve tuz'u katın, tuzunu ayarlayın,
pazılar iyice pörsüdükten sonra pirinci katın ve karıştırın
kapağı kapatın, ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan



0 yorum:

Yorum Gönder