5 Haziran 2010

on Leave a Comment

patlıcan yemeği nasıl yapılır


Sulu yemekler içerisinde en kolay yapılanları, sebze yemekleridir. Pişirilme ve malzeme hazırlama süreleri oldukça kısadır. Patlıcanın onlara çeşit yemeği yapılır. Evlerimizde çok bilinen ve sıkça yapılan çeşitler arasında, etli veya etsiz olarak hazırlanan patlıcan yemeğidir. Bu yemek için, her cins patlıcan kullanılabilir. Önemli olan patlıcanın soyulup doğrandıktan sonra, tuzlu su içerisinde dinlendirilmesidir. Patlıcanın kabuğu soyulmadan da kullanılabilir. Fakat, patlıcanın kabuğu yemeğin rengini siyahlaştırdığı için pek tercih edilmez. Bu tarifim de, köy pazarından temin ettiğim kırçıllı patlıcan kullandım ve kabuğunu soymadım. Kırçıllı patlıcan diğer patlıcanlar gibi yemekte renk vermez. Bir de diğer patlıcanlardan daha lezizdir. Herkes patlıcan yemeği yapar, Sultan patlıcan yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
bir kilo patlıcan
bir çay bardağı zeytinyağı
yarım kaşık salça
bir iri soğan
üç domates
iki sivri biber
üç diş sarımsak
karabiber, kimyon, tuz

Kırçıllı Patlıcan


Yapılması
patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi kuşbaşı doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

0 yorum:

Yorum Gönder