patlıcan yemeği nasıl yapılır


Sulu yemekler içerisinde en kolay yapılanları, sebze yemekleridir. Pişirilme ve malzeme hazırlama süreleri oldukça kısadır. Patlıcanın onlara çeşit yemeği yapılır. Evlerimizde çok bilinen ve sıkça yapılan çeşitler arasında, etli veya etsiz olarak hazırlanan patlıcan yemeğidir. Bu yemek için, her cins patlıcan kullanılabilir. Önemli olan patlıcanın soyulup doğrandıktan sonra, tuzlu su içerisinde dinlendirilmesidir. Patlıcanın kabuğu soyulmadan da kullanılabilir. Fakat, patlıcanın kabuğu yemeğin rengini siyahlaştırdığı için pek tercih edilmez. Bu tarifim de, köy pazarından temin ettiğim kırçıllı patlıcan kullandım ve kabuğunu soymadım. Kırçıllı patlıcan diğer patlıcanlar gibi yemekte renk vermez. Bir de diğer patlıcanlardan daha lezizdir. Herkes patlıcan yemeği yapar, Sultan patlıcan yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo patlıcan
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • yarım kaşık salça
  • bir iri soğan
  • üç domates
  • iki sivri biber
  • üç diş sarımsak
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
  2. domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi kuşbaşı doğrayın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
  4. ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
  5. patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
  6. üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  7. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  8. ağır ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan