patlıcan silkme nasıl yapılır


Patlıcan silkme, patlıcanın susuz pişen oldukça lezzetli bir yemeği. Adı üzerinde, patlıcan silkme tencere silkelenerek, yani ara da bir sağ sola sallanarak pişirilen bir yemek. Bu yemekte su kullanılmıyor. Sadece içerisine katılan malzemelerin kendi suyu ile pişiyor. Tercihinize göre, yemek içerisine arzu ettiğiniz baharatı ilave edebilirsiniz. Sultan, patlıcan silkme yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo patlıcan
  • bir iri soğan
  • üç domates
  • dört diş sarımsak veya fazlası
  • üç sivri biber
  • altı kaşık zeytinyağı
  • karabiber, pul biber, kimyon
  • tuz

Yapılması
  1. patlıcanları soyun, şerit dilim doğrayın ve tuzlu su içinde bekletin
  2. domatesi, soğanı, biberi irice parçalara bölün,
  3. sarımsakları soyun ve bütün bırakın
  4. patlıcanları tuzlu sudan çıkarın süzün, sıkın
  5. ve soğan, domates, biberlerle birlikte bir kap içine alın
  6. üzerine baharatları ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
  7. ardından güzelce karıştırın, tencereye zeytinyağını koyun
  8. üzerine malzemeleri ilave edin ve diş sarımsakları serpiştirin
  9. tencereyi kapatın ve ocak üzerine alın,
  10. ocağı en kısık alev ayarında çalıştırın ve saata bakın
  11. 60 dakika süre sonunda yemeğinizi ocaktan alın, servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan