kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır

Taş atıp kolunuz yorulmadan, avlanabilecek bir tatlı peynir tatlısı. Tabi ki, mutfakta tezgahın başına geçip kemelpaşa tatlısı yapımından söz etmeyeceğim. Bu işin sahibi Mustafa Kemal Paşa'lı tatlıcılar en güzel peynir tatlılarını ambalajı içerisinde bizlere sunuyorlar. Yapmamız gereken; tarihi dolmamış tatlıları tedarik edip, şerbetini vermek. 1 yıllık raf ömrüne sahip, şerbeti sonradan verilen kuru tatlıları, 24 ve 50 adetlik paketler halinde piyasadan bulmamız mümkün. Ara sıra da olsa canının çektiğinde Sultan, Kemalpaşa tatlısına bu tarifle şerbetini verir. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 1 paket 24'lük Kemalpaşa Tatlısı
  • 750 gram toz şeker
  • 1 litre soğuk su

Yapılması
  1. tencere içine su ve şekeri koyun, eritin
  2. üzerine tatlıları koyun ve kaynatın
  3. tencere kaynamaya başladıktan sonra,
  4. ara sıra karıştırarak 20 dakika süre bitiminde tatlıyı ocaktan alın.
  5. tencere içinde tatlıları soğutun,
  6. krem şanti ya da, kaymakla servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan