etli türlü yemeği nasıl yapılır


Yemek içerisinde eti çok seven biri değilim. Olmasa daha iyi olur diyenlerdenim. İşimiz tarif vermek olduğuna göre, çeşit olsun arşivimizde bulunsun diye türlümü etli yaptım. Et olarak kuşbaşı kuzu eti kullandım. Kuzu eti çabuk pişer, bu nedenle her çeşit etli yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir. Yalnız, her insan kuzu etini sevmez. Bu yüzden, öyle de bir olumsuz tarafı vardır kuzu etinin. Ne yapalım, tarifi uzun tutmamak için yemeğimde dana etini tercih etmedim. Türlü içerisinde iki sebzem noksan, taze fasulye ve bamya. Bamya henüz piyasaya çıkmadı veya ben göremedim. Taze fasulye ise, yine tarifimi uzatmamak adına dana etinin akıbetine uğradı. Çünkü, fasulye geç pişen bir sebze. Sultan, etli türlüsünü bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • iki patlıcan
  • iki patates
  • iki kabak
  • bir soğan
  • iki diş sarımsak
  • iki sivri biber
  • bir domates
  • bir kaşık salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın
  2. yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun
  3. üzerine soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
  4. ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
  5. patlıcan, patates ve kabakları katın karıştırın
  6. üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  7. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  8. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan