etli patlıcan yemeği nasıl yapılır


Patlıcanın çorbası, tavası, salatası, kebabı, dolması, köftesi, zeytinyağlısı, etli ve etsiz yemekleri, turşusu, reçeli, kebabı yapılır. Patlıcanın besin değeri oldukça düşüktür. Besin değeri olarak, çok düşük miktarlarda protein, karbonhidrat, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller bulunur. Sultan, etli patlıcan yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım, kolay gelsin.

Neler Lazım
  • bir kilo patlıcan
  • 300 gram kuzu eti kuşbaşı
  • dört kaşık zeytinyağ
  • bir soğan
  • üç diş sarımsak
  • iki sivri biber
  • bir domates
  • bir kaşık salça
  • karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
  1. patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
  2. domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi kuşbaşı doğrayın
  3. yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine soğanı katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
  6. patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
  7. üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  8. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan